Asociația România pentru un viitor sustenabil

Suntem o organizatie non-profit care sprijina dezvoltarea si implementarea de proiecte cu scopul de a accelera tranzitia regiunii de Nord Est a Romaniei catre un viitor sustenabil. Activitatea ROVIS se axeaza pe 2 mari directii:

Implementarea de proiecte cu impact local si regional in urmatoarele arii: turism sustenabil, orase inteligente, digitalizare si utilizarea eficienta a resurselor naturale.

Folosirea expertizei acumulate pentru a oferi consultanta si educatie institutiilor publice si private in implementarea propriilor proiecte de dezvoltare sustenabila.

Misiune

Transformarea Regiunii de Nord Est a Romaniei intr-un exemplu European de trai sutenabil si de echilibru intre activitatea umana si natura.

Viziune

Viziunea noastra e ca reginea de Nord-Est a Romaniei sa-si materializeze potentialul natural si uman si sa devina un model de urmat in ceea ce priveste echilibrul intre activiatea umana si protejarea mediului.

Vrem ca peste 20 de ani:

01 / Regiunea de Nord Est sa devina una din cele mai atractive zone eco-turistice in Europa de Est profitand din plin de habitatul natural, calitatea produselor alimentare, diversitatea activitilor de recreere si accesul facil prin aeroporturile Iasi , Suceava si Bacau si autostrazile A7 si A8

02 / Calitatea vietii locuitorilor din zonele urbane ale regiunii NE este semnificativ imbunatatita de implementarea solutiilor Smart City de reducere a poluarii in orase, eficienta utilizarii energiei si a apei, imbunatatirea transportului si accesul la cultura

03 / Resursele naturale si umane sa fie valorificate mult mai inteligent, urmarind o distribuire la nivel local a plus valorii si cu un minim impact asupra mediului. Educatia ca si mijloc de constientizarea si reducere a activitatilor cu impact negativ.

Valori

Responsabilitate

Initiativa

Transparenta

 

Echipa noastră

Cei care impartasesc valorile noastre si doresc sa se alature misiunii Rovis, pot contribui cu expertiza lor la proiectele noastre. 

Nicu

Nicu Apostol

Timp de 9 ani a promovat constant Romania ca si destinatie turistica pe pietele internationale, iar de 6 ani se implica la nivel de politici publice privind dezvoltarea turismului in tara si in special in Iasi. Preocupat in special de dezvoltarea turismului sustenabil si a comunitatilor locale, crede ca economia circulara este solutia pentru multe din zonele rurale ale Romaniei.

Andrei Ursache

Manager de proiect cu peste 10 ani de experienta in industria IT. Andrei a condus multiple proiecte de dezvoltate de aplicatii IT (in domenii variate: digital media, payments, recruitment. ) si proiecte de integrare M&A (in Serbia & America de Sud)